07 Σεπτεμβρίου, 2011

Οι καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για τον Αύγουστο του 2011

H μηνιαία συλλογή φωτογραφιών του National Geographic, εντυπωσιάζει και μας παρουσιάζει κρυμμένες γωνιές του πλανήτη μέσα από το φωτογραφικό φακό των φίλων του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τα κρυστάλλινα παγωμένα νερά του ποταμού και τα θαλάσσια σώματα που υπάρχουν μέσα στο πάρκο Peneda-Geres προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες. H εποχιακή μαζική άφιξη των τουριστών είναι ένα πραγματικό τεστ για τους μόνιμους κατοίκους του πάρκου και για την διατήρηση του. (© Peter Essick)

Peter Essick - Peneda-Geres


Εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι άνεμοι κυριαρχούν στις ερήμους της Ναμίμπια που βρίσκονται οι υψηλότεροι αμμόλοφοι στον κόσμο και μάλιστα σε χρώμα κόκκινο εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε οξείδιο του σιδήρου. Η υγρασία του εδάφους αρκεί μόνο για να διατηρήσει ζωντανά πολλά σπάνια είδη φυτών. Όχι πολύ μακρία από αυτούς τους αμμόλοφους, μπορεί κάποιος να δει τον "Big Daddy" σε ύψος περίπου 400 μέτρα. (© Frans Lanting)

Frans Lanting - Ναμίμπια


Οι προσκυνητές στο ναό του Al-Kazim, σιϊτικό τέμενος στη Βαγδάτη, σχεδόν ανέγγικτο από τον πόλεμο. (© Lynsey Addario)

Lynsey Addario - Al-Kazim


Μοβ αστερίες και φύκια στα ανοικτά των ακτών της Βρετανικής Κολομβίας. (© Thomas P. Peschak)

Thomas P. Peschak - Βρετανική Κολομβία


Ο Βούδας σε αποθηκευτικό χώρο άνθρακα στη Βόρεια Κίνα. Μετά από πολλές δεκαετίες χρήσης των αποθεμάτων του άνθρακα, η Κίνα ετοιμάζεται να στραφεί σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας. (© Greg Girard)

Greg Girard - Βούδας


Μνημόσυνο στην μνήμη του λιμού του 1845 στο Δουβλίνο, Ιρλανδία. (© Jim Richardson)

Jim Richardson - Δουβλίνο


Το πορτογαλικό εθνικό πάρκο Peneda-Geres, αντιμετωπίζει ένα δύσκολο έργο: να προστατέψει το περιβάλλον δεχόμενο επισκέπτες. (© Peter Essick)

Peter Essick - Peneda-Geres


Η Dudzhood Ali ήταν δέκα ετών, όταν το έσκασε από έναν βιαίο απάνθρωπο άντρα και πήγε στο δικαστήριο Sinai, στην Υεμένη. Το θαραλλέο κορίτσι και το επακόλουθο δικαστικό σκάνδαλο, την μετέτρεψε σε εθνική ηρωίδα στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών. Μετά το διαζύγιο, επέστρεψε στην οικογένεια της και συνέχισε τα μαθήματα της στο σχολείο. (© Stephanie Sinclair)

Stephanie Sinclair - Dudzhood Ali


Αρχαίοι οικισμοί στην Πορτογαλία που βυθίζονται κατά την κατασκεύη μονάδων υδροηλεκτρικής ενέργειας, επανεμφανίζονται πάνω από το νερό όταν η στάθμη του νερού της λίμνης πέφτει. (© Peter Essick)

Peter Essick - Αρχαίοι οικισμοί στην Πορτογαλία


Μητέρα δυο νεογνών που πηδά σε μια άγρια μηλιά να συλλέξει καρπούς φρούτων. Οι αρκούδες, εκτός από σολομό, ψάχνουν για άλλα φαγώσιμα όπως μούρα, ρίζες και μύδια. (© Paul Nicklen)

Paul Nicklen - Αρκούδα


Κάνοντας κωπηλασία με ελεύθερα χέρια, οι ψαράδες στην λίμνη Inle στο βόρειο τμήμα της Μπούρμα, προσφέρουν ένα πολύτιμο δώρο στους τουρίστες που θέλουν να δουν το όνειρο μιας σύγχρονης χώρας ανέπαφο. (© Chien-Chi Chang)

Chien-Chi Chang - Inle Lake


Μια φανταστική θέα της γέφυρας του Brooklyn και του Lower Manhattan από μια κρεβατοκάμαρα. Για να τραβήξει αυτή την απίστευτη φωτογραφία, ο φωτογράφος τοποθέτησε τη φωτογραφική μηχανή στο δωμάτιο και άφησε το κλείστρο ανοιχτό για πέντε ώρες (© Abelardo Morell)

Abelardo Morell - Brooklyn Bridge


Μια οικογένεια στην Τουρκία βγάζει τα κοπάδια της να βοσκήσουν. Το μέρος που βόσκουν τα ζώα βρίσκεται στην πλαγιά του ηφαιστείου Karak Doug, μόλις 110 χιλιόμετρα από το αρχαιολογικό αξιοθέατο Tepe Gobekli στο οποίο, σύμφωνα με τους γενετιστές, ξεκίνησε να αναπτύσσεται το σιτάρι. Πρόβατα και κατσίκες έχουν επίσης ξεκινήσει να δαμάζονται εκεί. (© Vincent J. Musi)

Vincent J. Musi - Karak Doug


Στην αριστερή πλευρά του τοίχου της εκκλησίας Denedre έχει κάποιος την ευκαιρία να δει μια από τις ελάχιστες εικόνες της Κλεοπάτρας. Αυτό το μέρος είναι γνωστό ως το μέρος που ο Φαραώ έφερνε δώρα στους θεούς. Μια εικόνα του γιου της Κλεοπάτρας από τον Ιούλιο Καίσαρα, αποσκοπεί στο να ενδυναμώσει τη θέση του ως κληρονόμου του θρόνου. Έπειτα από τον θάνατο της Κλεοπάτρας, εκείνος συλλήφθη και εκτελέστηκε. (© George Steinmetz)

George Steinmetz - Denedre


Όταν μια πλημμύρα έρθει, τα παιδιά του Dzhabeda Ali γνωρίζουν τι να πράξουν: να πηδήξουν στην αυλή από bamboo Nudo macha και να παραμείνουν δυνατοί. Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα νησία που το περιβάλλον αλλάζει συνεχώς λόγω των πλημμυρών των τρίων κύριων ποταμών του Μπαγκλανές έχουν μεγαλώσει εξοικιωμένοι με τις φυσικές καταστροφές. (© Jonas Bendiksen)

Jonas Bendiksen


Τι θα μπορούσε να είναι πιο χρήσιμο από το να τρομάζεις ένα φοβισμένο ελεφαντάκι αντί για μια κοινωνία ελεφάντων; Η ένταξη στην κοινωνία θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. (© Michael Nichols)

Michael Nichols - Ελέφαντες


Οι επισκέπτες του πρώτου 4-D θεάτρου στη Βαγδάτη απολαμβάνουν μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με καθίσματα που κουνίουνται και ρεύματα αέρα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, η οικογένεια παρακολουθούσε ταινίες στην τηλεόραση ή σε DVD καθώς οι κινηματογράφοι ήταν κλειστοί. Τώρα όμως έχουν ανοίξει κινηματογράφοι σαν και αυτόν στη φωτογραφία. (© Lynsey Addario)

Lynsey Addario - 4D Theatre


Ανάβοντας πλήθος κεριών, οι άνθρωποι της Burma αποδίδουν φόρο τιμής στους προγόνους τους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Thadingyut, μιας τριημέρης εορτασίας των φώτων που λαμβάνει χώρα τον Οκτώβριο. (© Chien-Chi Chang)

Chien-Chi Chang - Thadingyut Festival


Πρωινή ομίχλη καλύπτει την επιφάνεια της λίμνης. Η Bear Valley στους πρόποδες του όρους Seint Regis. (© Michael Melford)

Michael Melford - Bear Valley


Από τότε, καθώς τα υποθαλάσσια λιοντάρια προστατεύονται με νόμο του 1970, ο αριθμός τους στην Βρετανική Κολομβία έχει τριπλασιαστεί και την καλοκαιρινή περίοδο φτάνει τις 30.000. (© Thomas P. Peschak)

Thomas P. Peschak - _Υποθαλάσσια λιοντάρια


Το δάσος Adirondack αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Το εκλεπτυσμένο σχήμα του φύλλου viburnum, από πράσινο το καλοκαίρι μετατρέπεται σε κόκκινο το φθινόπωρο καθώς η χλωροφύλλη εξασθενεί και διαπερνά από τα κατώτερα στρώματα της χρωστικής ουσίας. (© Michael Melford)

Michael Melford - Adirondack


Απογευματινό αεράκι ανακατώνει τα ρούχα των Tuareg, περπατώντας στο όρος Tassilin-Addzher στην Αλγερία. (© Brent Stirton)

Brent Stirton - Tuareg


Οι μαϊμούδες συχνά μοιράζονται την ευθύνη στην φύλαξη των παιδιών τους. Τα νεογνά γεννιούνται συνήθως με σκούρο λεπτό μαλλί το οποίο στη συνέχεια γίνεται πιο άκαμπτο και το χρώμα του μεταβάλλεται σε γκρι-χρυσό. (© Stefano Unterthiner)

Stefano Unterthiner - Μαϊμούδες


Ψάρια και scuba diver κοντά στο Memorial Reef του Ποσειδώνα, ένα υποβρύχιο νεκροταφείο διακοσμημένο με αψίδες και στήλες. Τα οστά 200 ανθρώπων έχουν αποτεφρωθεί ανανεμειγμένα με τσιμέντο και έχουν μετατραπεί σε γλυπτά, τοποθετημένα στον πυθμένα του ωκεανού κοντά στο Μαιάμι. (© David Doubilet)

David Doubilet - Memorial Reef


"Νομίζω πως βρίσκομαι στο διάστημα", είπε ο Dean Potter, στεκόμενος σε έναν καταρράκτη στο Yosemite Highline. Ρίποι του αέρα και ομίχλη δυσκολεύουν την κίνηση σε υψόμετρο 790 μέτρων σε σχοινί πλάτους μιας ίντσας, αλλά σε περίπτωση ατυχήματος παρέχεται ασφάλεια. (© Jimmy Chin)

Jimmy Chin - Yosemite Highline


Οι γυναίκες του Tuareg, των οποίων τα χέρια είναι ζωγραφισμένα και είναι ντυμένες με καινούρια ρούχα, με σκοπό να γιορτάσουν την γέννηση ενός παιδιού. Οι γυναίκες του Tuareg σπανίως κρύβουν το πρόσωπο τους, ενώ παραδοσιακά οι άντρες φοράνε τουρμπάνι αφήνοντας μόνο τα μάτια τους ανοιχτά. (© Brent Stirton)

Brent Stirton - Tuareg


Οι ρίζες του δέντρου μοιάζουν να καταπίνουν ένα βράχο στο εθνικό πάρκο Adirondack στη Νέα Υόρκη. (© Michael Melford)

Michael Melford - Adirondack


Xοιροτροφείο δίπλα στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας κοντά στο Κάρντιφ, στην Ουαλία. Αυτός ο τύπος του χοίρου έχει την ιδιαιτερότητα να τα πάει καλά με τους ανθρώπους. (© Jim Richardson)

Jim Richardson - Xοιροτροφείο


Μοναχός στο δρόμο για τη Bagan, την αρχαία πρωτεύουσα της Βιρμανίας. Στην περιοχή υπήρχαν 13.000 παγόδες χτισμένες περίπου το 2ο π.Χ. αιώνα, αλλά ένας σεισμός κατέστρεψε περισσότερες από 10.000 από αυτές. (© Chien-Chi Chang)

Chien-Chi Chang - BaganΘέματα Ελληνικής Ιστορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερες Αναρτήσεις Επόμενη σελίδα